Детска радост: Дядо Коледа „кацна“ в Разград с… влакче

Общество
21:34 - 06 Декември 2022
1715
Детска радост: Дядо Коледа „кацна“ в Разград с… влакче

Дядо Коледа пристигна с влакче на тържеството за запалване на светлините на градската коледна елха в Разград. Добрият старец остави транспортното си средство, за да се возят на него децата на лудогорския град, съобщиха от общинския пресцентър.

Със запалването на светлините на коледната елха и включването на светлините на новата коледна украса „Персеиди в нощно небе” тази вечер официално бе открит и коледният базар в района на площад „Независимост” в града.

В програмата на тържеството участваха деца от три извънучилищни форми на обучение: коледарска група от ДТШ ”Хорце” с ръководители Румен Иванов и Жулиета Иванова; градски мажоретен състав с ръководител Емилия Борисова; Мартина Матева от Детска музикална школа към НЧ ”Развитие - 1869” с вокален педагог Детелина Тодорова и вокална група „Енджой” с вокален педагог Адриан Маджаров.

Приветствие към децата и техните родители отправи заместник-кметът Добрин Добрев. Той пожела на всички да са здрави, да изживеят светли и щастливи празници, да обичат Разград.

Пред множеството Дядо Коледа обясни пристигането си с влакче с факта, че няма сняг, по който да се движи неговата шейна. Обяви, че влакчето остава през месец декември в Разград, за да се забавляват с него децата. То ще вози малчуганите на символичната цена от 1 лев. Ще тръгва от паметника на Майстор Манол, ще стига до цветния герб на Разград и оттам -  в обратната посока по Ларгото.

Коледните светлини бяха запалени от двама служители на реда: мл. инспектор – командир на отделение Константин Костов и мл. инспектор Пламен Симеонов, заедно с техните деца – седемгодишният Александър и 12-годишният Петър. Двамата мъже, заедно с полицайка от екипа на мл.инсп. Костов, са участвали в спасителна акция преди няколко месеца. Тогава те помагат на висящ от външната стена на тераса мъж на бул. „България“ в Разград.

Както БТА съобщи, жителите и гостите на лудогорския град ще посрещнат светлите празници сред три коледни дървета, разположени в централната градска част. Едно от тях бе украсено от творци от Школата по изобразително изкуство към Центъра за подкрепа на личностното развитие (ЦПЛР) - Център за работа с деца, с ръководител Цветомира Петрова.