Детски сериал показа първите гей герои

Топ
16:09 - 01 Октомври 2019
2380
Детски сериал показа първите гей герои

Анимационният сериал за деца "Междузвездни войни: Съпротива" може да не е най-популярният в създадената от Джордж Лукас киновселена, но представя първите хомосексуални герои в нея. Вчера от "Дисни" потвърдиха това, което феновете отдавна предполагаха - че героите Орка и Фликс са гей двойка, съобщи "Гардиън".

Новината беше обявена в подкаста "На кафе с Кеноби" от изпълнителните продуценти Атина Портильо, Брандън Ауман и Дъстин Ридж, които говориха за предстоящия втори сезон на анимацията, чийто първи епизод ще бъде излъчен на 6 октомври. "Без никакво съмнение те са гей двойка и ние сме горди с това", коментира Ридж.

Почитателите на сериала разкриха информацията още след епизод от първия сезон, в който Орка и Фликс посещават майката на Фликс. Фактът, че героите не са хора и моментът на тяхното разкриване е неясен, напомня за други подобни сцени в продукции на "Дисни", като един поглед между двама от героите в края на "Красавицата и звяра".

В последно време "Дисни" се опитва да представя сексуалните ориентации в продукциите си. През 2021 г. се очаква в следващия филм за Тор да бъде представен и първият герой с бисексуална ориентация - Валкирия, изиграна от Теса Томпсън.

Киновселената на "Междузвездни войни" беше критикувана поради липсата на гей герои, като беше изтъквано как хомосексуални персонажи от комиксите и книгите, свързани с поредицата, остават извън филмите. Действието в "Междузвездни войни: Съпротива" се развива 6 месеца преди "Междузвездни войни: Силата се пробужда". Тази година анимацията беше номинирана за награда "Еми" за детски сериал.