Девета жертва на коронавируса в САЩ

Испания влезе в черната хроника, броят на смъртните случаи в Италия расте

Топ
23:09 - 03 Март 2020
4935
Девета жертва на коронавируса в САЩ

Коронавирисът продължава да взима жертви в САЩ. Здравните власти вече докладваха за девети смъртен случай, регистриран във Вашингтон, където само ден по-рано починалите бяха трима по-малко. Повечето от жертвите са в окръг Кинг. Един от новите загинали е близо до Сиатъл. Към вторник на обяд заразените, за които се знае, са общо 32 души. 

Президентът Доналд Тръмп не изключи възможността за въвеждане на извънредно положение на фона на разпространението на коронавируса, съобщава „Ройтерс“. Държавният глава заяви, че към момента не вижда смисъл във въвеждането на подобна мярка в Съединените щати, но подчерта, че в бъдеще може да възникне необходимост от такава.

Към момента САЩ разглеждат възможностите за въвеждане на нови ограничения при пътуванията в чужбина заради опасност от разпространение на вируса, добави Тръмп.

Официалните данни за заразените от коронавируса по света са близо 93 000. Испания също влезе в черната хроника с първи смъртен случай. В Иран общо те са 77, в Южна Корея - 34, в Италия - 79, във Франция - 4 за последните 24 часа.