Девойките от националния по футбол блеснаха в цялата си прелест (ГАЛЕРИЯ)

Момичетата на Троян Радулов демонстрираха красота и класа пред фотообектива

Стил
15:09 - 07 Май 2019
5410
Девойките от националния по футбол блеснаха в цялата си прелест (ГАЛЕРИЯ)

България има своите лъвици, но този път те не са от ансамбъла по художествена гимнастика, както биха предположили някои от вас. Този път това са дами, които подритват с финес футболната топка, а не въртят обръчи и не подхвърлят бухалки.

Момичетата от националния отбор по футбол до 17 години демонстрират класа на терена, а сега им се наложи да бъдат и в малко по-различно амплоа - да покажат класа и пред фотообектива. Е, направиха го пред апарата на Цветан Игнатовски, а за техния грим се погрижи футболната съпруга на бившия капитана на Берое Ваня Джаферович - Евгения.

Лъвиците от национала нямаше как да не привлекат и вниманието на две от водещите ни лайфстайл издания – списанията "ОК!" и "Grazia".

Майските броеве на двете списания излязоха броени дни преди началото на Европейското първенство до 17 години, на което страната ни е домакин за първи път.

Въпреки натоварения си график, в навечерието на престижния форум, младите футболистки заснеха специална фотосесия и говориха за себе си, за женския футбол и дискриминацията на дамите в така наречените „мъжки спортове“.

Почитателите на спорта имат възможността за първи път да видят и другото лице на вратарките Виктория Димова и Виктория Иванова, на Александра Палагачева, Александра Янева, Яна Йорданов и Венка Драганова.

"Когато излезем на терена забравяме за абсолютно всичко – коса, маникюр... борим се като лъвици!", споделиха девойките, за които футболът не е просто хоби, а амбиция и начин на живот.

Своите футболни умения лъвиците демонстрираха и в първия мач срещу Португалия, макар че отстъпиха на иберийките с 1:3 пред повече от 3000 родни фенове.

Голът за нашите отбеляза Здравка Парапунова, поразила португалската врата от фаул в добавеното време на първата част.

Следващите два двубоя на момичета на Троян Радулов от група "А" са на 8 май от 11:30 часа срещу защитаващия титлата си Испания и на 11 май от 11:30 часа срещу Дания, като и двата ще са на стадион „Дружба“ в Добрич.

Шансовете ни остават, тъй като Испания и Дания завършиха 0:0.