Деян Ангелов: Заплатата ми в Народния театър е 2600 лева, не 5000

Камен Донев създава паника с твърденията си за пожар в сградата, огън нямаше, твърди актьорът

Култура
13:03 - 19 Юли 2023
17937
Деян Ангелов: Заплатата ми в Народния театър е 2600 лева, не 5000

Заплатата ми в Народния театър е 2600 лева, а не 5000, както се твърди, разкри актьорът от трупата Деян Ангелов в предаването "Преди обед" по Би Ти Ви, където тази седмица се изявява като коментатор.

Додо, както е известен сред колегите и приятелите си, е от артистите, които подкрепят директора Васил Василев. Заедно с брат си близнак и също известен актьор Дарин Ангелов и Деян смята, че шефът провежда правилна политика и прави всичко възможно за издигане авторитета на първата трупа.

Още през ноември м.г. тогавашният служебен министър на културата проф. Велислав Минеков хвърли бомбата, че някои актьори от Народния взимат заплата по 5000 лева и по този начин директорът е купил мълчанието им по казуса с режисьора Александър Морфов.

Всъщност никой официално не опроверга тази цифра, като все пак Васил Василев уточни, че в трупата вече получават достойни възнаграждения. 

Подобно на ръководството на театъра и Деян Ангелов коментира, че в основата на скандалите с Камен Донев и фотографа Стефан Н. Щерев, които напуснаха, стояли парите. 

Актьорът упрекна колегата си Камен Донев, че с твърденията си за пожар по време на последното представление на "Животът е прекрасен" създал излишна паника, без изобщо да е имало пожар или опасна ситуация.

Деян Ангелов почти повтори твърденията в декларацията на ръководството на Народния театър, че с "изявленията си и поведението си Камен Донев насажда напрежение, което дестабилизира работата на институцията и уронва престижа на първата сцена на България". Освен това Камен Донев създавал „новини“, захранващи скандал, целящ да анулира смисъла и качеството на художествените процеси“. 

Деян Ангелов заедно с Камен Донев в "Животът е прекрасен". При възстановяването на спектакъла на Александър Морфов миналата есен Додо напусна състава, но брат му Дарин остана

Додо обвини и колегата си, че било неетично по време на антракта на "Животът е прекрасен" да запише видео, в което да твърди, че в Народния има пожар и че няма пожарникар, който да реагира и че директорът не прави нищо и създава опасност за сигурността и на зрителите, и на всички, които в този момент се намират в театъра.

По думите на ръководството една от пералните, която е като реквизит в постановката, дала късо съединение и затова на сцената имало дим, но не и пожар. Версията на Камен Донев и на противниците на директора е, че това късо съединение е било предпоставка за пожар в театъра. Както е известно преди много години изгоря Младежкият театър в София, а през 2013 г. пожар изпепели голяма част от Пловдивския драматичен театър.

Според Деян Ангелов едно е да има пожар, а съвсем друга работа било да има предпоставка за пожар. Той на няколко пъти заяви, че не било редно Камен Донев да прави инсинуации, като по този начин искал да удари директора.

Додо разказа, че като чул, че в Народния имало пожар се изплашил и веднага хукнал, защото и брат му играе в спектакъла. О все пак се оказало, че пожар няма.

„Напускам представлението „Животът е прекрасен“ поради крайна нетърпимост към ситуацията в Народния театър и безобразното, арогантно поведение на директора на театъра. След скандалите и събитията произтекли впоследствие, аз излизах на сцената от любов към спектакъла и от уважение към вас, зрителите. Но чашата преля... Аз имам достойнство и няма да позволя то да бъде погазвано!“, обяви емоционално Камен Донев на следващия ден след спектакъла.

Додо направи клипче, с което иронизира колегата си Камен Донев. Деян също се снима в гримьорната си в Народния и каза, че навън е 34 градуса жега и това се усеща, както от актьорите, които играят „Хъшове“, така и от зрителите. „Искам лично да се потърси отговорност от директора на Народния театър, защото е топло“, саркастичен бе към Камен Донев Деян Ангелов. 

Днес Додо обяви и че макар Александър Морфов в момента да не работи в Народния театър той получавал възнагражденията си за постановките си, които се играят на сцената на Народния. Деян Ангелов на няколко пъти подметна, че и фотографът Стефан Н. Щерев, и Камен Донев са искали увеличение на хонорарите си или на заплатата и след като това им било отказано, започвали да атакуват директора.

На снимката в заглавието: Братята Дарин (вляво) и Деян Ангелови