Дежавю: Бургазлия качи в колата си децата си на 5 ракии

Мъжът е задържан за 24 часа

Общество
12:38 - 31 Януари 2023
1227
Дежавю: Бургазлия качи в колата си децата си на 5 ракии

Мъртвопияният бургазлия Асен Петков е качил децата си да ги вози из кв. Рудник на поне пет големи ракии. Той е задържан от бургаските жандармеристи в неделя късно вечерта на ул. "Лиляна Димитрова" в квартала.

Униформените спрели за проверка лек автомобил "Опел Зафира", с бургаска регистрация, управляван от 26-годишния баща. С него се придвижвали съпругата му и двете им малки деца. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел - 1.65 промила. Отказал е да даде кръвна проба за химичен анализ и е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас, съобщава Флагман.

В събота пък стана жестока катастрофа в Старозагорско, която разтърси страната. Отново пиян баща качи децата си в колата след скандал с майка им и причини смъртта на едното от тях, другото е в тежко състояние. Самият шофьор, който е изпил дори по-малко от задържания в кв. Рудник, в момента се бори за живота си. А оцелее ли - със сигурност ще се бори със съвестта си доживот.