Диабет мори Вили Вуцов, режат му крака?

Футболният треньор от доста време е в тежко здравословно състояние

Новини
13:00 - 11 Октомври 2023
12739
Диабет мори Вили Вуцов, режат му крака?

Диабет и усложнения са причина за тежкото физическо и здравословно състояние на футболния треньор Вили Вуцов. Самият той призна преди дни, че е "жив труп" и ако не е синът му Светльо, няма кой да му помага дари да отиде до тоалетна.

Поради влошеното си здравословно състояние Вили Вуцов се подложи на операция през месец май.

Мнозина забелязаха, че в телевизионните му интервюта като наставник на втородивизионния Янтра, той доста е отслабнал, постоянно брадясал и в неугледно състояние, което вече има своето обяснение.

В. Овч., както е известен спецът, има жестоки усложнения - т. нар. "диабетно стъпало" - краката му не се хранят адекватно с кръв заради напредналото заболяване. За съжаление често в такива случаи се налага ампутация.

Според запознати на Вили хич не му дремело за болестта, която имал отдавна, не пазел никаква диета и пиел по няколко литра кола на ден, което е чисто самоубийство за един диабетик. Таткото на Вуцов - бившият национален селекционер Иван, също с години с мъчи с тежък диабет.

56-годишният Вили Вуцов е подложен на интензивно лечение, за да успее да се възстанови до състояние, което му се иска и на него.

До последно треньорът, син на една от легендарните фигури на Левски и българския футбол - Иван Вуцов, правеше всичко възможно, за да бъде на скамейката на Янтра и да дава наставления и кураж на своите футболисти, които се движат доста добре във Втора лига - шеста позиция с 20 точки, колкото има и Струмска слава, като двата отбора изостават на четири пункта от третото място, даващо право на участие в плейоф, и на 9 точки от върха, където е софийският Септември.

В последния кръг играчите на Янтра подкрепиха наставника си, излизайки с фланелки с надпис: "С теб сме, Вили!" при гостуването на Спартак Плевен (1:0), на който преди две декади беше треньор.