Диабет уби топ журналистката Нери Терзиева

Новини
12:12 - 02 Юни 2022
12744
Диабет уби топ журналистката Нери Терзиева

Най-известната журналистка от зората на демокрацията - Нери Терзиева, е починала тази нощ в пловдивска болница. Телевизионерката е страдала от диабет, който в последно време се е влошил. Нейни близки споделят, че напоследък не се чувствала добре, била и много отслабнала.

Близки, приятели и съмишленици на сърцатата журналистка не могат да повярват на новината за края на Нери.

Терзиева е родена през 1952 година. Нери е завършила е Факултета по журналистика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност телевизионна журналистика.

Между 1975 и 1989 г. работи като репортер и водещ в Пловдивския телевизионен център, а от 1990 до 1993 г. е продуцент и водещ на новинарската емисия „По света и у нас“ (в екип с Асен Агов) и програмен директор в Българската национална телевизия. Репортер и автор е в популярното икономическо предаване по БТ – „За един милиард“, подготвяно от екипа на Телевизионен център Пловдив. Основател и директор на Ефир 2.

В периода 1996 – 2002 г. Нери Терзиева е прессекретар на президента Петър Стоянов, но и до днес продължаваше да бъде негов верен съратник, вдъхновител и се грижеше за имиджа му.

Чете лекции по медиазнание и връзки с обществеността в Пловдивския университет, а в Софийския университет – Новинарство в катедра „Европеистика“ на Философския факултет. 

Терзиева е автор на сценария на филма „Откраднати очи“ посветен на „възродителния процес“ в България.

Поклон пред паметта ѝ!