Диана Дамянова: Българинът харесва Висоцки, а не Путин!

"Възраждане" е единствената партия с идеология, при това - ужасна, твърди бившата пиарка на ПП

Политика
18:45 - 08 Октомври 2024
11369
Диана Дамянова: Българинът харесва Висоцки, а не Путин!

Основният проблем на политическата ни система е, че почти всички партии нямат идеология - освен "Възраждане", чиято идеология е ужасна, но поне е ясна и те я предлагат успешно на избирателите си. Това твърди Диана Дамянова, бившата пиарка на Продължаваме промяната, която не пести критики към някогашните си работодатели.

"Това е нещо толкова елементарно и в същото време то язди вълната на класическото българско русофилство, нещо което десните партии отказаха да приемат и да осиновят, трябваше в културния смисъл на думата да я вкарат в своите идеологии, да ограбят това пространство и да не им се родят "Възраждания". Защото българският народ е културен русофил, той не е политически русофил", отбеляза Дамянова. "Виж, тези хора обожават Висоцки - човек, който обожава Висоцки, не е путинофил."

Този Владимир не е като онзи

Според Диана у българския избирател не е останал и грам доверие - нито към партиите на статуквото, нито към по-новите, а поредните избори тя сравни с домашно насилие:

"Като едно семейство, където той пие и я посбива, тя шести път го гони и той шести път се заклева, че това вече е за последно. И сега сме на седмия път, когато той отново трябва да каже нещо, което се знае, че след това няма да направи. И тя не му вярва - тя дори да го приеме още един път вкъщи, знае, че това не е инцидент, а порок", твърду пиарката.