Диана Дамянова следизборно: Черните кампании се наказват категорично от българския избирател

Дори да бъде създадено някакво правителство на някакъв вид спасение, то ще знае, че във врата му диша истинска, силна и доста ядосана опозиция

Политика
18:36 - 03 Октомври 2022
7224
Диана Дамянова следизборно: Черните кампании се наказват категорично от българския избирател

Пиар експертът Диана Дамянова, която до скоро консултираше "Продължаваме Промяната" коментира в профила си във фейсбук резултатите от отминалите предсрочни парламентарни избори. Тя озаглави коментара си "Следизборно", придружен с нейна снимка в парка.

Lupa.bg го публикува без редакторска намеса:

Аз съм непоправим песимист и работя винаги с worst case csenario, но смятам че тази чаша е НАПОЛОВИНА ПЪЛНА.

Първо, онзи фюрероподобен тип все пак се намира в своята ниша. Друг е въпросът дали и кога онова нещо, наречено "медия" в България, ще разбере, че е доброволно сцена на пропаганда със съмнителна законност и с ясни елементи на фашизоидност.

Второ, макар и при ужасяваща деактивация на населението, тези, които гласуваха, все пак не додоха категоричен мандат за управление. В този смисъл Борисов и неговото ДПС не са неизбежни.

Трето, онези изчегъртвачи се самоизчегъртаха и така е справедливо предвид обстоятелството, че в политиката трябва да се прави и поне малко политика.

Четвърто, макар и млада на възраст, ПП вече е партия със свое ядро в българската политическа реалност. Това е шанс за истинска алтернатива на герберското разбиране за управление в полза на човека (аз знам и кой точно е човека).

Пето, ПП и ДБ поради високата си степен на образованост и обща култура трябва добре да си дават сметка, че недобре свършиха работа в кампанията си. И въобще, и на слепите е ясно, че черните кампании се наказват категорично от българския избирател.

И последно - дори да бъде създадено някакво правителство на някакъв вид спасение, то ще знае, че във врата му диша истинска, силна и доста ядосана опозиция, което може би ще намали щетите от това предстоящо спасение.