ДИАНА И ЮЛИ 2 част: Депутатски побой заради „ЛУКойл Нефтохим“?

Радослав Рибарски ступал колегата си от ПП Венко Сабрутев заради различната му позиция за бургаската рафинерия

Ексклузивно
18:00 - 07 Декември 2022
11146
ДИАНА И ЮЛИ 2 част: Депутатски побой заради „ЛУКойл Нефтохим“?

Физическа саморазправа в стаята на „Продължаваме Промяната" е имало днес малко след заседанието на Икономическата комисия, научи ексклузивно Lupa.bg.

Народният представител Радослав Рибарски е ступал колегата си съпартиец Венко Сабрутев, а поводът за лютата свада е заявената от последния позиция в защита на бургаската рафинерия.

Съпартийците от ПП Радослав Рибарски и Венко Сабрутев (на снимката) стигнали до физическа саморазправа заради разногласия в позициите си спрямо „ЛУКойл Нефтохим“

Припомняме, че по-рано днес Икономическата комисия прие на първо четене законопроект за държавен надзор на „Лукойл Нефтохим“, съгласно който при извънредни обстоятелства като прекъсване на доставките или спиране на производството министърът на икономиката ще назначава търговски управител на рафинерията.

Сабрутев гласува с БСП и „Български възход“ против предложението, уточни по-късно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Венко Сабрутев е зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси, а Радослав Рибарски - зам.шеф на Комисията по енергетика (в която е и колегата му Сабрутев) в настоящия парламент. Къде точно са се сблъскали интересите им, засега не е съвсем ясно.