Дилър на хероин и „бело” сгащиха на ГКПП „Кулата”

Крими
16:03 - 01 Декември 2021
1502
Дилър на хероин и „бело” сгащиха на ГКПП „Кулата”

По искане на Окръжната прокуратура в Благоевград е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 31-годишния С.С., съобщиха на своя чиновнически език от прокуратурата.

На 29 ноември в сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОД на МВР в Благоевград е постъпила оперативна информация за придобиване на наркотични вещества от конкретно лице и вероятното им изнасяне през границата на страната.

Същия ден е извършено претърсване на лек автомобил, спрян в района на ГКПП "Кулата" - "Промахон", на изхода в посока Гърция. В ниша под предната дясна седалка на автомобила е намерена червена чантичка.

В нея, освен комплект за първа медицинска помощ, е открит найлонов плик с два пакета, залепени с кафяво тиксо. В по-големия от тях е установено кафяво прахообразно вещество, което при направения на място тест е реагирало положително на хероин.

При измерване с електронна везна е отчетено теглото на дрогата - 206 грама. В другия пакет е открито бяло прахообразно вещество - кокаин, с тегло 56 грама. Водачът на автомобила - С.С. е заявил, че наркотичните вещества са негови.

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за извършен от него опит за пренасяне през границата на страната от България за Гърция на високорискови наркотични вещества. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор, след което е внесено в съда искане за вземане на мярката му за неотклонение "задържане под стража".

В съдебно заседание съдът е приел доводите на прокурора от Окръжната прокуратура в Благоевград, че е налице реалната опасност мъжът да извърши друго престъпление. За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 10 до 15 години. Обвиняемият е осъждан и изтърпявал ефективно наказание "лишаване от свобода"

Взетата от съда мярка за неотклонение може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.