Дилър на колело удари полицайка в лицето, докара й комоцио, но го хванаха (Снимкa)

Новини
13:26 - 17 Октомври 2024
1446
Дилър на колело удари полицайка в лицето, докара й комоцио, но го хванаха (Снимкa)

Дилър опита да избяга с колело от проверка, удари в лицето полицайка, но го хванаха с над 100 грама марихуана. Случаят е от вчера в София и е по врeме на акция на 4-о РУ в СДВР.

Около 18,30 часа вчера патрул видял трима съмнителни мъже. Те също забелязали полицаите, затова опитали да избягат, като се качили на колелата си. Единият изхвърлил в тревата раницата си.

Полицаите свикнали помощ, а когато хванали мъжа, той ударил в лицето униформена. Посегнал на още един полицай.

В крайна сметка 32-годишният мъж бил задържан. В раницата му са открити над 100 г марихуана и 1400 лева. Мъжът е с множество криминалистически регистрации- за грабежи, наркотици, кражби, шофиране след употреба на наркотични вещества, осъждан. В ареста са и другите двама- на 34 и на 22 години, също криминално проявени

Пострадалите полицаи са прегледани в лечебно заведение. Жената е с комоцио и рана на лявото око, а колегата й-с разкъсани мускулни влакна на лява предмишница

По спучая е образувано досъдебно производство за разпространение на дрога и за нанасяне на телесна повреда на служители при и по повод изпълнение на служебните им задължения. Предстои доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура.