Дилов: Слави и Бойко бяха толкова близки, че ревнувах

Актуални новини
15:50 - 12 Април 2021
3054
Дилов: Слави и Бойко бяха толкова близки, че ревнувах

Помня времето, когато Слави Трифонов и Бойко Борисов бяха толкова близки, че почнах да ревнувам - появи се трети в нашата двойка и това беше Бойко Борисов. И двамата имат брутални качества на лидер, Борисов бързо се научи на дипломатичност, а г-н Трифонов сега трябва да се научи на това, защото за да свършиш каквото и да е, е нужна дипломация.

Този спомен разказа пред Би Ти Ви Любен Дилов-син, който отново ще прекрачи прага на Народното събрание. Той уточни, че

него между двамата лидери няма неприязън и че той няма да играе ролята на посредник помежду им.

"12 г. по-късно се връщам като депутат в парламента, защото ангажиментите ми към партия Гергьовден и линията, следвана последните 10 г. със СДС, ме доведе до тези избори с ГЕРБ, заяви още Любен Дилов-син.

"Българският народ е удивително мъдър и създаде една безпрецедентна ситуация, в която към здравната и икономическа криза прибави и политическа. Това е хубав тест за хората, които ще влязат в този парламент, в това число и аз. Вариантите пред нас са два - или ще се справим, или няма.

Мисля, че пред ГЕРБ и "Има такъв народ" има един правилен ход и това е да предложат много сериозно аргументирани професионални кабинети. Честна игра - предлагаш и каквото стане, това е правилно и това очакват и хората", сподели Дилов. 

На въпрос как би коментирал ситуацията на неговия бивш колега и близък приятел Слави Трифонов, Дилов-син отговори: "Със сигурност му е сложно, защото той е отговорен човек. Едно нещо трябва да му признаем - това е човек, който като хване една работа, ще я свърши успешно. Дали ще бъде добър политик или не е по-сложно - според мен опонентите му не го подценяват, напротив - всички търчат да му предлагат подкрепа".