Дилов все пак повежда листата в Бургас?

Политика
16:49 - 26 Февруари 2021
5899
Дилов все пак повежда листата в Бургас?

Ексцентричният журналист, издател и политик Любен Дилов-син все пак ще поведе листата на ГЕРБ в Бургас, съобщава Флагман. Този слух упорито слух се носеше в общественото пространство през последните седмици, но Дилов категорично отричаше да се е съгласил.

Ако през уикенда, когато ГЕРБ официално оповестят пълния списък с кандидат-депутатите си, новината се потвърди, това ще значи, че той измества едно от парламентарните остриета на управляващите – Тома Биков.

Преди седмица Lupa.bg информира, че Любен Дилов-син е изключително нужен на премиера Бойко Борисов, за да послужи като мост между него и лидера на „Има такъв народ” Слави Трифонов при евентуална коалиция между двете партии. 

Второто място в бургаската листа е за бившия екоминистър и настоящ председател на постоянната комисия по „Околна среда“ в 44-ото Народно събрание Ивелина Василева. През 2017 година тази позиция бе за гражданската квота, но сега е за кандидат, който има огромна подкрепа в партията.

Изненадваща обаче била третата позиция в листата – за регионалния министър Деница Николова. Тя познавала добре проблемите в региона, тъй като отговаря за ключови инфраструктурни обекти и работела изключително добре с общинските администрации. Заради това Изпълнителната комисия на ГЕРБ й гласувала доверие.

По неофициална информация СДС нямало да участва с представител в листата на ГЕРБ. В челото не е намерено място за областния управител Вълчо Чолаков, който е един от рейтинговите политици в региона, а вторият номиниран – Дончо Златев, е получил незадоволителна позиция, което е накарала партията да го оттегли.