Димитър Бербатов води деца на ЦСКА в Барселона

Бившият национал награди юношите на червените, които спечелиха тазгодишното издание на "Данониада"

Спорт
15:19 - 08 Юни 2019
5958
Димитър Бербатов води деца на ЦСКА в Барселона

Юношите на ЦСКА, родени през 2007 година, спечелиха тазгодишното издание на детския футболен турнир "Данониада".

Армейците с треньор Калоян Георгиев си извоюваха правото за участие в международна купа "Danone Nations Cup" в Барселона през месец октомври. Тимът ни ще бъде предвождан лично от Димитър Бербатов в испанския град.

Бившият футболист на ЦСКА е патрон на турнира за поредна година и връчи купата на нашите момчета. Те вдигнаха победоносно трофея и шумно "Още от дете" огласи стадиона.

Финалната фаза на "Данониада" се проведе днес в Национална спортна академия. В мача за трофея червените победиха Локомотив (Пловдив) с 1:0 с гол на Виторио Шотев.

В груповата фаза червените се наложиха над Дунав (Русе) с 3:2 и завършиха наравно срещу Черноморец (1:1) и Славия (2:2). ЦСКА се класира за националния турнир, след като спечели регионалната надпревара преди две седмици. Армеецът Юлиан Гилов беше отличен с голмайсторския приз на "Данониада".

Академия ЦСКА изпраща сезон, в който две от нашите формации станаха победители в най-големите детски турнири в България.

Набор 2007 грабна трофея от "Данониада", а преди месец ЦСКА U15 спечели турнира "Meet the world" в Сопот и отборът ни ще пътува до Швеция през юли за участие в неофициалното световно първенство "Готия къп".