Димитър Ганев: Убийството на Трактора може да взриви месттния вот

Връщат ни към едни времена, от които не сме излизали, цитира Господинов политикът

Топ
10:19 - 18 Август 2023
4716
Димитър Ганев: Убийството на Трактора може да взриви месттния вот

Убийството на Алексей Петров попада в контекст - през последните месеци имаме поредица от подобни криминални новини - убийството на Къро, смъртта на Ангел Христов, познат като брат Галев, атентатът срещу Иван Гешев. Връщат ни към едни стари времена, от които, както сполучливо написа писателят Георги Господинов, е под въпрос дали изобщо сме излизали. Това зави политологът Димитър Ганев.

Най-лошото от тази поредица е посланието към международната общност и партньорите ни. Това е тежък удар върху имиджа на страната ни, което може да постави под съмнение приоритетите на правителството, един от които е влизането в Шенген.

Според Кирил Петков убийството на Алексей Петров ще бъде използвано от управляващото мнозинство да се повдигне въпроса за реформата в сектора “Сигурност”. Не знам какво друго означава такава реформа освен кадрови смени във върховете на службите.

Единствените кадри на високи позиции, назначени от служебната власт, които бяха оставени досега и не бяха коментирани от т.нар. сглобка, бяха шефовете на службите. Всъщност те бяха назначени не от последните кабинети на Гълъб Донев, а още в първите няколко седмици на първия служебен кабинет на Стефан Янев, което ни връща повече от 2 г. назад, до май-юни 2021 г.