Димитър Георгиев излетя от килията

Общество
19:48 - 21 Юли 2021
5449
Димитър Георгиев излетя от килията

Екс директорът на ДАНС Димитър Георгиев излетя от ареста. Той бе задържан за разпит и показания с още четирима мъже по подозрения, че са участвали в бракониерски лов. Не е повдигнато обвинение на никого и заради това те са пуснати от Второ РПУ-Благоевград.

Драмата започна снощи около 23 ч., когато полицаи спряха за проверка два джипа по сигнал за отстреляно диво прасе в района на с. Полена, община Симитли.

Трупът на животното бе открит в единия автомобил. При обиска в джиповете бяха намерени 4 ловни карабини с оптика, патрони и шумозаглушители. С Димитров бяха задържани горски служител от Симитли, действащ служител на ДАНС, бизнесмен и президентът на „Витоша” (Бистрица) Сергей Ташков.

Районна прокуратура - Благоевград води разследване за незаконен улов на едър дивеч.

Ветеринарна експертиза трябва да установи дали дивото прасе е простреляно, а балистичната - с чие оръжие е извършено убийството. Засега се смята, че най-вероятно стрелецът е столичният бизнесмен Димитър А. Причината обаче била, че прасето куцало. Ловджиите предположили,, че е болно и можа да зарази останалия дивеч, заради което извършили санитарен отстрел.