Димитър Иванов охлажда: Гастрольори в МВР и прокуратурата нажежават случая Алексей Петров

Да се твърди, че бившата барета е политически фактор, е несериозно, отсъди професорът

Политика
10:15 - 18 Август 2023
5009
Димитър Иванов охлажда: Гастрольори в МВР и прокуратурата нажежават случая Алексей Петров

На убийството на Алексей Петров се отдава по-голямо значение може би поради липсата на по-значими политически събития и лятната скука, търси се някаква символност, каквато аз не забелязвам. Така охлади страстите около нестихващия поток от информация в медиите за убийството на Трактора проф. Димитър Иванов, преподавател по национална сигурност.

"Прави ми впечатление, че са активни по-скоро журналистите и някои бивши гастрольори в МВР и прокуратурата, докато професионалното ръководство на МВР доста сдържано и доста професионално подхожда към темата.", заяви той пред БНТ.

Алексей Петров е силовик, имаше смело сърце и беше безспорен професионалист, даде своето определение Иванов.

Според преподавателя по национална сигурност, твърденията, че бившата барета е политически фактор, е несериозно. Вероятно ореолът му на преподавател в университета навежда на асоциациите, че той има роля в политиката, предположи експертът.

По думите му, министърът и основните фигури в МВР са бивши оперативни работници, т.е. професионалисти в тази сфера, и ако се осигури политическо спокойствие на системата на МВР да си довърши работата, ще се стигне до решение.