Димитър Кангалджиев: Рискът от взривове в складовете в Елин Пелин остава

Още не можем да пращаме хора, които да гасят, обясни главсекът на МВР

Актуални новини
15:06 - 26 Юли 2024
1367
Димитър Кангалджиев: Рискът от взривове в складовете в Елин Пелин остава

„Към настоящия момент не можем да кажем, че ситуацията е напълно овладяна. Днес ВСС направиха няколко облитания и обливания на горящите складове. Няма към момента горящ жив огън, има тлеене. То предразполага към хаотично взривяване на пиротехническите средства, които се намират там”. Това заяви главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

„Ще направим превантивно просеки в северозападната част на Гара Елин Пелин, както и от югозападната част на град Елин Пелин. Целта е превенция”, заяви Кангалджиев.

Той обясни още, че екип от специализирания отряд за борба с тероризма със специализирана техника е влязъл в максимална близост до взривените складове и е констатирал, че още не можем да се пращат хора, които да гасят.

Текат процесуално следствени действия в другия засегнат склад, който обаче на безопасно разстояние. Там няма огън и се прави оглед, обясни Кангалджиев. И потвърди отново информацията, че има двама души в неизвестност – сина на собственика на склада и 60-годишен мъж.

Първоначално след взрива загиналият доцент и 20-годишното момиче са били извлечени от охранителя. В последствие шестима пожарникари са приближили и са ги извадили.

Кангалджиев каза още, че складовете нямат бункер, а помпена станция.

МВР вече има информация от очевидец къде е избухнал първия взрив, но не и как и защо.