Димитър Маринов дари пари за артисти ветерани

Актьорът от „Зелената книга” даде хонорара си от „Като две капки вода” за благотворителност

През ключалката
12:31 - 18 Март 2019
3004
Димитър Маринов дари пари за артисти ветерани

Актьорът Димитър Маринов, който нашумя у нас покрай участието си в наградения с няколко „Оскара” филм „Зелената книга”, дари пари на възрастни артисти. Той даде хонорара си като гост жури на имитаторското шоу „Като две капки вода” на Дома на ветераните на културата и изкуствата в столичния квартал „Захарна фабрика”.

В петък беше премиерата на лентата „Снимка с Юки” в рамките на „София филм фест”. Във филма главна роля има и Димитър Маринов, който си партнира заедно с Руши Видинлиев, Весела Бабинова, Рашко Младенов и с японката Кики Сугино.

След прожекцията в кино „Люмиер – Лидл” се проведе традиционното парти на продуцентите от „Чучков Брадърс”, което тази година беше посветено на филма на режисьора Лъчезар Аврамов. За поредна година братя Виктор и Борислав Чучкови обвързват събитието си със събиране на средства за дома за стари артисти.

„От години събираме пари за артистите в дома, защото за жалост животът им там не е никак лесен и това е най-малкото, което можем да направим, когато на едно място събираме толкова много хора от артистичните среди, защото старостта е нашето бъдеще. Тази година смятаме да не спрем само с това събитие, а да направим цялостна кампания и всеки който иска да помага да го направи”, сподели Борислав Чучков.

„Изобщо не го мислих. В момента, в който Борко ми сподели идеята си за събиране на средства му казаха, че веднага се включвам. Всеки човек заслужава достойни старини и ако можем да помогнем на артистите ще е много хубаво”, каза от своя страна Димитър Маринов. Неофициално източници на Lupa.bg споделиха, че за участието си като гост жюри в "Като две капки вода" актьорът е получил хонорар от 5000 лева.

Към каузата се включиха още Доротея Толева, Виктор Божинов, Димитър Стоянович, Лъчезар Аврамов, Александър Сано и др.

Сметката на Дома на ветераните на културата и изкуствата е:

IBAN  BG67UNCR96603119861011
BIC    UNCRBGSF 
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК КЛ. СОФИЯ ПЛ. ПОЗИТАНО