Димитър Маринов обучава млади артисти у нас

Уъркшопът ще се проведе на 1 април в Народния театър

Култура
18:45 - 29 Март 2024
3475
Димитър Маринов обучава млади артисти у нас

Отворени актьорски уъркшопи с актьора Димитър Маринов, насочени към актьори и студенти от актьорските специалности, ще се проведат на 1 април в Народен театър „Иван Вазов“.

От 11:00 ч. ще започне уъркшоп на тема „Какво е филмов кастинг, подготовка на актьора за кастинг“, по време на който Димитър Маринов ще сподели с младите актьори своя дългогодишен опит в България и по света.

В 13:00 ч. ще се проведе и вторият уъркшоп, който ще бъде на тема „Кино и телевизионните индустрии в САЩ, агенти и мениджъри“. По време на него актьорът ще представи различни кастинг агенции, студия и кастинг режисьори.

Достъпът на всички, желаещи да се включат в уъркшопите, ще бъде след предварително записване /имена и номер за връзка/ на имейл [email protected] до 31 март, вкл.

Големият пробив на Димитър Маринов в киното е с филма „Зелената книга“ на режисьора Питър Фарели. В този филм партнира на Виго Мортенсен и Махершала Али. Филмът получава над десет награди, включително наградата Оскар за най-добър филм и „Златен глобус“ за най-добър сценарий.

Тази есен Маринов ще представи своите авторски книги, насочени към обучението по актьорско майсторство, различните видове актьорски тренинг и сравнения на актьорските методи в киното и театъра.

Събитието е част от Софийския театрален салон и се осъществява с подкрепата на Столичната община и Министерство на културата, Национален фонд „Култура“ по програма „Създаване“ – 2023.

Снимка: Светослав Караджов