Димитър Николов пуска Христо Иванов на плажа при сараите (СНИМКИ)

Десетки с лодки щурмуват плажа при "Росенец"

Политика
11:04 - 11 Юли 2020
4291
Димитър Николов пуска Христо Иванов на плажа при сараите (СНИМКИ)

Кметът на Бургас Димитър Николов лично се зае да пусне хората на лидера на "Да, България" Христо Иванов да плажуват при т.нар. летни сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. 

След като тази сутрин протестиращите не бяха допуснати по суша до ивицата, въпреки изричното разрешение от местната управа, получено вчера, те започнаха протест пред общината в Бургас. Малко преди 11,00 часа Николов написа във фейсбук профила си, че лично ще разговаря с областния шеф на полицията, за да разреши допуска на демонстрантите до плажа. "Комисар Сотиров заяви, че той носи отговорност за безопасността и с цел да няма сблъсъци на етническа основа няма да допусне промяна на предварително определения от полицията план за безопасност", уточни градоначалникът. 

По същото време обаче лодки, джетове и малки катери обсадиха пясъка и камъните при летните сараи в знак на протест срещу забраната до там да се стигне по суша. Засега до конфликт между двата лагера - на симпатизантите на ДПС и на протестиращите срещу бариерата при парк "Росенец", не се стига. И двете страни изрично призоваха да не се стига до етническо напрежение и до вербални или физически самоотправства.