Димитър Пенев получи карабина за 75-ия си юбилей (СНИМКИ)

Актуални новини
13:17 - 13 Юли 2020
4091
Димитър Пенев получи карабина за 75-ия си юбилей (СНИМКИ)

Министърът на отбрана Красимир Каракачанов награди легендарния футболист и треньор Димитър Пенев с уникална, 62 мм карабина, модел 1944 г., за неговия 75-годишен юбилей.

Пушката е точно една година по-голяма от Пената. Министър Каракачанов подчерта, че Пенев е представител на най-силните поколения в българския футбол, "когато имаше смисъл да се ходи по стадионите", и обясни колко го уважава, въпреки че е бил привърженик на Левски. 

Пенев получи и поздравителен почетен плакет от спортния министър Красен Кралев, който не можа да присъства на церемонията, понеже е в болнични. 

Пената благодари на министър Каракачанов и му подари специално вино, направено за 75-ия му рожден ден и автобиографичната си книга. Обеща да дари оръжието на музея на ЦСКА. 

Вчера, когато беше рождения му ден, Димитър Пенев получи признание и от клуба, за който е дал най-много в спортната си кариера. 

Двата отбора и всички присъстващи длъжностни лица на "Армията", включително представител на феновете - лидерът на Сектор "Г" - Иван Велчев - Кюстендилеца, БФС, Министерството на спорта и генерал-майор Явор Матеев - командир на съвместното командване на специалните операции, изразиха своето огромно уважение и признателност към легендата на ЦСКА и българския футбол. 

Ръководството на клуба, в лицето на изпълнителния директор Пламен Марков връчи на легендарния футболист и треньор фланелка с номер 75, бронзова статуетка на богинята на победата, картина, цветя и книгата "70 години слава ЦСКА".

Всички други също поднесоха различни подаръци и поздравителни адреси на треньор номер 1 за ХХ век на България и изказаха сърдечни пожелания към него за здраве, късмет и дълголетие, като му благодариха за огромната радост, която ни е носил през годините.

Димитър Пенев бе трогнат от топлите приветствия и сподели, че най-големият му успех е факта, че успя да обедини цялата футболна общественост в страната след лудото американско лято през 1994-а година, както никога преди и досега.

Снимки: Lap.bg и Булфото