Димитров: Беше тежко, трудно се нагодих на корта

Искам да покажа още от възможностите ми, заяви българинът

Спорт
17:38 - 01 Октомври 2020
1096
Димитров: Беше тежко, трудно се нагодих на корта

Ракета №1 на България Григор Димитров говори след победата над Андрей Мартин с 3:0 сета (6-4; 7-6;6-1). Българският тенисист сподели, че все още изпитва затруднения, но се надява да показва по-добри игри в следващите мачове.

"Правих много непредизвикани грешки в началото на мача. Не успях да се нагодя добре на корта. Беше много тежко, имаше много вятър от началото на деня. Играхме на половина корт преди мача и нямахме време да се подготвим. Трябваше да пробвам някои неща по време на мача. Трябваше да сменя и кордажите. Радвам се, че успях да намеря начин да се нагодя и да остана във втория сет, след което го спечелих“, заяви Димитров

„В момента трябва бързо да отреагираме в тази ситуация. Днес като че ли бях една крачка напред, но атмосферните условия постоянно се менят. Продължавам напред и имам да покажа още от мен. Нямам предпочитание кой да е следващият ми противник. Имам много неща, които трябва да променя и да тренирам“, добави още той. 

„Стимул ми дава това, че не съм преминавал трети кръг на Ролан Гарсо, но психическа бариера не. В предишните години имах своите шансове, но не ги използвах. Още една година, още един шанс“, каза Димитров.