Дипломация на крема: Елена Поптодорова се уплаши за националната ни сигурност

Бившата ни дипломатка се загрижи за влиянието на геополитиката върху националните избори

Новини
11:24 - 19 Март 2019
2837
Дипломация на крема: Елена Поптодорова се уплаши за националната ни сигурност

Бившата ни посланичка в САЩ Елена Поптодорова остро разкритикува действията на България по опазване на националната й сигурност. Според нея страната ни не е готова за предизвикателствата на света. "Не съм спокойна, че държавата сама по себе си и в съседство може да се справи с възникващите опасни ситуации", коментира тя на конференция по повод 15-а годишнина от членството на страната в НАТО.

Поптодорова смята, че след анексирането на Крим от Русия се е създала нова разделителна линия между Изтока и Запада, която все повече се увеличавала.  "Съзнателно се прави сравнение със Студената война, но не е същото, смята експертът, а по-скоро започва период на съперничество между Големите сили Русия, Китай и САЩ", казва тя. Мнозина определят периода като конкурентен световен ред, но според Поптодорова световният ред се разпада и на негово място идва глобално безредие.

Бившата дипломатка, която бе осъдена за кражба на скъп крем от полското летище "Шопен" преди 2 години, е убедена, че заради сложната геополитическа ситуация, в която и България се намира, изборите тук ще стават все по-сложни.