Директни полети от София до Сейшелите и Малдивите? Работи се по въпроса

Новини
14:25 - 12 Януари 2022
1425
Директни полети от София до Сейшелите и Малдивите? Работи се по въпроса

Дългоочакваните презокеански полети от София може и най-после да станат реалност. Поне такава заявка дава концесионерът на "Летище София" - "Соф Кънект".

След среща с министъра на туризма Христо Проданов, представителят на фирмата-оператор на аеропорта Хесус Кабайеро заяви, че "вече се работи по развиването на директни полети от столицата, сред които и презокеански".

Докъде ще летат евентуалните презокеански полети все още няма официална информация, но от години се правят опити за директни полети София-Ню Йорк.

Иначе, концесионерът на софийското летище обяви още, че се работи и за директни полети до екзотични дестинации като Сейшелите и Малдивите. За въпросните полети с авиокомпаниите, с които се преговаря, се предлага 99% намаление на летищните такси.

"Друга наша цел е да се превърне София в място, от което с едно прекачване да са достъпни всички големи летищни хъбове по света", коментира още Кабайеро.

Според дадената заявка, ще бъдат изпълнени 3 ключови стратегии за развитие, които трябва да помогнат на туризма и популяризирането на България.

Първата и може би най-сигурно и бързо изпълнимата е именно превръщането на столицата в място, от което с едно прикачване да са достъпни всички големи летищни хъбове. Втората е развитието на директните дестинации, които да са на разстояние между 2 и 4 часа от страната ни. Третата са директните презокеански полети от София.

Облекчаването на визовите изисквания към граждани на държави извън ЕС също е значим приоритет както за екипа на министър Проданов, така и за мениджмънта на "СОФ Кънект", стана ясно след срещата.