Директорът на Александровска болница: Ние преценяваме кой ще е на дарен от Вас кислороден апарат!

Към момента доброволците, помагащи заради коронавируса, са близо 200

Топ
09:05 - 17 Март 2020
4061
Директорът на Александровска болница: Ние преценяваме кой ще е на дарен от Вас кислороден апарат!

Лекарите решават (бел. ред. - при лечение на коронавирус, а и изобщо) - така изпълнителният директор на Александровска болница доц. Костадин Ангелов отговори по темата как лечебното заведение ще работи с голямо дарение от кислородни апарати, за което има следното условие: На първо място евентуално болни служители на дарителя да бъдат слагани на апарати, дори за целта да трябва да се махат от апаратите вече сложени там болни.

На въпрос защо болницата е приела дарение на стойност 200 000 лева под формата на кислородни апарати – от Ивайло Пенчев, създател на „Уолтопия”, Ангелов обясни пред БНТ, че колкото повече апарати, толкова повече помощ за пострадали хора. „Ще могат да бъдат лекувани много повече хора, но ако някой си представя, че нашите лекари ще нарушат писаните и написаните закони, преценката ще бъде на нашите лекари. Ако дарителят не е удовлетворен от тези мои думи и не ги е очаквал, договорът ще бъде прекратен”, заяви доц. Ангелов.

Той повтори изрично – преценката кой да бъде сложен на кислороден апарат е на лекарите! Към момента доброволците, помагащи на Александровска болница заради коронавируса, са близо 200. Хората, които искат да помагат, са различни, от всякакви социални групи, но най-много са студентите по медицина.