Директорката на Спортното в Пловдив пред Lupa.bg: Хигиената ни е перфектна, децата не са натровени

Общество
15:40 - 19 Септември 2022
3903
Директорката на Спортното в Пловдив пред Lupa.bg: Хигиената ни е перфектна, децата не са натровени

"Хигиената ни е перфектна, проверявани сме много пъти за нея, няма как натравянето на децата да е от липса на чистота в стола ни. Взимаме всякакви мерки и трябва да Ви уверя, че за чистотата не се правят никакви компромиси". Това заяви пред Lupa.bg директорът Спорното училище "Васил Левски" в Пловдив Руска Гекова.

"Никой нищо не знае и се отразяват неверни работи, външна фирма е, но се готви тук. Всичко обаче е перфектно и сме най-проверяваната институция. Пробите са отрицателни, което значи, че нямаме хранително натравяне. До петък чакаме останалите проби. Не мога да кажа на какво се дължи това, чакам пробите, столът е затворен в момента. Храната ни се готви тук на място, не е на кетеринг, както писаха. Едно е сигурно, няма по-добра хигиена от тази при нас", категорична е Гекова. 

Директорката обясни пред медията ни, че има договор с 40 клуба и 47 учители по спорт и доверието към училището е огромно.

Пробите от храната в Спортното училище в град Пловдив не показват наличие на салмонела, листерия и бацилус цереус, съобщават от Българската агенция за безопасност на храните, съобщи по-рано днес БНТ.

При извършеното лабораторното изследване е установено несъответствие по показанията за хигиена на производствените повърхности.

Спряна е експлоатацията на обекта и са връчени предписания за извършване на основно почистване и дезинфекция на работните помещения и повърхности, както и за изследване за заразоносителство и здравословно състояние на персонала.