Disney+ тръгва у нас на цена от 8 евро на месец

Към момента платформата стартира без превод на български език

Култура
13:39 - 14 Юни 2022
3936
Disney+ тръгва у нас на цена от 8 евро на месец

Стрийминг услугата от холивудския гигант The Walt Disney Company - Disney+, стартира в България от днес. Цената ѝ е 7,99 евро на месец или 79,90 евро за годишен абонамент.

С над 900 филма, повече от 600 сериала и 180 ексклузивни оригинални продукции от Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic и други, Disney+ ще даде трибуна на ексклузивно съдържание, събрано на едно място, като така ще конкурира платформи като HBO и Netflix.

Към момента Disney+ стартира в България като услуга без превод на български език. Компанията води преговори с различни студиа у нас за превод на съдържанието, съобщава Money.bg. Кога обаче потребителите у нас ще могат да гледат филми и сериали на роден език, още не е ясно.

От Disney обявиха, че ще предлагат забавление за всички възрасти и настроения, а съдържанието на стрийминг услугата е изключително разнообразна комбинация от ексклузивни оригинални продукции, обичани класики, най-актуалните блокбъстъри и колекцията от телевизионно съдържание на Disney.

Всяка година повече от 100 нови филма, сериали и развлекателни програми ще бъдат добавяни към Disney+, а най-новите заглавия ще пристигат директно от киното.

За първи път феновете в България ще имат достъп до цялото съдържание на Star Wars, събрано на едно място. Абонатите ще могат да се насладят на "Obi-Wan Kenobi" и двата сезона на „The Mandalorian“. Освен това Disney+ ще бъде домът и на цялата Скайуокър сага - от 1-и до 9-и епизод на „Star Wars“.

Още при старта на услугата феновете на супергерои ще имат достъп до 55 филма от Marvel Studios, включително и номинирания за Оскар „Shang-Chi and the Legend of The Ten Rings“ („Шанг-Чи и легендата за десетте пръстена“), както и „Eternals“ („Вечните“), „Avengers: Endgame“ („Отмъстителите: Краят“) и „Captain Marvel“ („Капитан Марвел“). Disney+ ще предложи и повече от 60 сериала на Marvel, сред които „Moon Knight“, „Loki“ и „WandaVision“.

Потребителите ще получат висококачествено преживяване и свойства като едновременен стрийм на до 4 устройства, неограничено изтегляне на съдържание на до 10 устройства,

IMAX Enhanced режим за определени заглавия и възможност за добавяне на до 7 различни профила. Родителите ще могат да създават детски профили, така че децата им да имат достъп до подходящо за възрастта им съдържание. Disney+ предлага и функция за групово гледане (Groupwatch feature), която позволява виртуално споделено гледане за до 6 души.

Услугата е достъпна на разнообразие от мобилни и connected TV устройства (устройства, позволяващи стрийминг на видео съдържание), включително iPhone и iPad и Android смартфони и таблети; Desktop и Web; гейминг конзоли Sony PlayStation и Microsoft Xbox; стрийминг медия плейъри Apple TV и Chromecast; Amazon Fire TV, Amazon Fire Tablet; Android, Sony, Samsung и LG smart телевизори и много други.