Див путинист и антиваксър спечели конкурс за шеф по киберсигурност

Светослав Трайков е известен политически хамелеон

Политика
19:22 - 16 Април 2024
10441
Див путинист и антиваксър спечели конкурс за шеф по киберсигурност

От документ, публикуван от групата за борба с дезинформацията "Bg Elves" става ясно, че категоричният политически хамелеон Светослав Трайков продължава с кариерното си израстване - този път иска да стане шеф в отдел "Киберсигурност" в Министерството на електронното управление.
 
На първо място в конкурс за началник отдел "Сратегии и политики в киберсигурността" в Министерството на електронното управление е класиран Трайков, посочва документа, публикуван от Елфите.

Трайков е едно от лицата, които придобиха популярност по време на протестите срещу правителството на Бойко Борисов през лятото на 2020 г. Той бе в кръга на Отровното трио на Арман Бабикян, служебният министър на културата проф. Велислав Минеков и адв. Николай Хаджигенов. По онова време Трайков работи за фирмата на Арман Бабикян.

 През септември 2022 г. Трайков спечели конкурса за държавен експерт в отдел “Международни дейности, европейски програми и проекти” в Дирекция "Международно сътрудничество, европейски програми и регионални дейности" към Министерство на културата.

Светослав Трайков обаче е известен политически хамелеон. Бил е кандидат за депутат на ГЕРБ във Варна през 2013 г. През 2014 г. се завърта покрай политическия проект на Николай Бареков "България без цензура".

Беше и кандидат-депутат на “Изправи се! Мутри вън!”, когато в конфигурацията с Мая Манолова участваха Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

Освен всичко, Трайков се нареди към особените привърженици на президента Румен Радев и сред хората, изразяващи проруски позиции по въпроса с войната в Украйна.

Във серия мнения на Трайков във фейсбук четем, че той не просто намира за "клети" "поддръжниците на киевския режим", но и признава, че избира рублата като валута, в която да държи персоналните си средства. Той в прав тест афишира, че поддържа руската експанзия в Украйна. Стига и до крайности: "Ние сме си добре, мислете за киевския режим, поради който половин Украйна е без ток".

Това, което се случва в Украйна, според него, не е война, а " денацификация".

И този човек е класиран на първо място в конкурса за бъдещ шеф на киберсигурността в Министерството на електронното управление.