Дивият сексуален живот на бразилската легенда Ромарио (СНИМКИ)

Нападателят, който направи велик тандем със Стоичков в Барса, е определян като "най-великата полова шпага" във футбола

Нещо за четене
18:00 - 03 Февруари 2023
8928
Дивият сексуален живот на бразилската легенда Ромарио (СНИМКИ)

Сексът и футболът вървят ръка за ръка за бразилската легенда Ромарио, който вкарва голове в спалнята също толкова често, колкото и в мрежата по време на кариерата си - и оттогава не е спирал. Бразилскят джобен нападател, който наскоро навърши 57 години, влезе и в политиката, след като прекрати бляскавата си кариера, в която направи невероятен тандем с Христо Стоичков в Барселона.

Бившият нападател на каталунците, който е седмият по голове в историята на футбола със 780 попадения, подхранваше смъртоносния си удар на терена с начин на живот, свързан със секса.

Неговият бивш съотборник от "Камп Ноу" Христо Стоичков сподели преди време: "Ромарио се интересуваше само от две неща: футбол и е**не! Начинът на живот на Ромарио, постоянното му идване и заминаване създаваха проблеми с жена му".

Самият той не крие, че е водил активен любовен живот.

"Сексът за мен винаги е бил много важен. Понякога в деня на мача си оставах вкъщи, далеч от останалата част от отбора. Ако се събудех възбуден, правех секс с жена ми и след това отивах на мача".

Легендарният Йохан Кройф разказа за него: "Един ден ме попита дали може да пропусне тренировка, за да отиде в Бразилия за карнавала. Казах: "Ако утре вкараш два гола, можеш да отидеш. Той вкара два пъти за 20 минути срещу Реал Мадрид и поиска да бъде заменен. "Тренер, самолетът ми излита след час", ми каза той".

Ромарио се раздели с първата си съпруга Моника Санторо през 1995 г., след като неуморимите му похождения доведоха до провал на кариерата му в Барса.

Естествено, не след дълго той си намери втора съпруга Даниела Фавато, с която остана женен в продължение на пет години - въпреки че пак не ѝ остана верен.

През 2011 г. старият му бразилски колега Роналдо сподели: "През 1997 г., по време на Копа Америка, Ромарио ме убеди да избягам с него от хотела. Ромарио беше първият, който се прескочи оградата, а скоро след това и аз. Беше ми приготвил стълба. Междувременно от другата страна на улицата ни чакаше такси и прекарахме нощите си в добра компания. Всичко беше подредено много сложно, но не мога да дам повече подробности.

Върнахме се в хотела в 5 сутринта. Той беше напълно изтощен по време на тренировката на следващата сутрин. Ромарио правеше всичко това нарочно, за да ме измори, за да може да заеме мястото ми в атака".

Феномена, който спечели Световното първенство с Бразилия и през 1994, и през 2002 г., но през 1994 г. е само на 17 години и не играе нито минута на финалите в САЩ, сподели още: "Научих много от Ромарио и Бебето. Те бяха вдъхновение за мен, въпреки че Ромарио беше идиот. Той принуждаваше младите играчи да чистят обувките му или да му носят кафе".

След това той прекарва десетилетие с третата си съпруга Изабел Битенкур преди раздялата им през 2014 г.

Оттогава насам той има романтична връзка с Дикси Прат, която е 29 години по-млада от него и е тийнейджърка по онова време, след това с Ана Каролин Назарио - студентка, която е 31 години по-млада от него, и напоследък е с 25 години по-младата Марсела Сеолин.

Въпреки че необузданият му начин на живот не му подсигури сигурна връзка, Ромарио продължава да съветва другите да следват същата политика.

Преди Световното първенство през 2018 г. той казал на Габриел Жесус: "Един от съветите е да правите достатъчно секс, както и да се възползвате максимално от почивните си дни. И, разбира се, трябва да се концентрирате в дните на мачовете и по време на тях."

През август 2022 година Ромарио се изповята в интервю пред Хреисто Стоичков. Двамата се срещнаха в Бразилия, а Камата беше в страната, за да направи поредица от интервюта с популярни настоящи и бивши футболисти преди Мондиал 2022 в Катар.

Ромарио публикува снимки, на които позира заедно с Христо Стоичков.

"Днес бях с един от най-великите и най-добрите футболисти на всички времена. Горд съм, че мога да го нарека мой приятел. Разговаряхме и си спомнихме много истории от времето ни в Барселона. Добре дошъл в Бразилия, приятелю", написа Ромарио в Инстаграм.

Двамата играха заедно в каталунския тим, където се състезаваха под ръководството на треньора Йохан Кройф.

"Това са години на истории и приятелства. Христо Стоичков, много се радвам да те видя на своя територия", написа още Ромарио.

През 2011 година бразилската футболна легенда отново беше в центъра на събитията в своята страна - Ромарио се кандидатира за кмет на Рио де Жанейро, като той активно участва в местния парламент като депутат.

След футбола Ромарио се насочи към политиката, където отново показва своя нрав. Той скочи на световната футболна централа ФИФА за организацията по Мондиал 2014, когато именно Бразилия прие световното първенство, а Рио де Жанейро беше домакин на финала.

Ромарио не беше съгласен с политиката на ФИФА, която искаше да постави свои условия по цените на билетите и продажбата на алкохол около стадиона.

Един от първите треньори, който се опита да озапти младия Ромарио бе сър Боби Робсън при престоя си в ПСВ Айндховен. Робсън го определя като "футболен шизофреник".

"На игрището прави абсолютна магия...", сподели англичанинът, който не казва какво става извън игрището.

Ромарио изиграва ключова роля за Бразилия на олимпийските игри в Сеул през 1988 година и след това е трансфериран в ПСВ от Вашку да Гама. Въпреки, че пристига в Нидерландия на полусезона, той става голмайстор с 19 попадения. За петте си години в ПСВ той устоява въпреки счупен крак и няколко наказания за лоша дисциплина, за да запише 98 попадения в 109 мача. Така се стига до трансфера му в Барселона през 1993 година за 3 милиона паунда.

Всичко започва перфектно за Ромарио и той печели наградата "Пичичи" още първия си сезон, вкарвайки 30 гола. Няколко седмици по-късно той помага по фантастичен начин на Бразилия да спечели първата си световна титла от повече от 30 години. Той става най-добрия играч на световното и втори в голмайсторската класация след Христо Стоичков.

Феновете на Барселона си мислеха, че това е прекалено хубаво, за да е истина. След това обаче започват проблемите на бразилеца, който проявява упорито своя характер. Неговият приятел Христо Стоичков се опитва да му помогне да си събере мислите и да започне отново да бележи.

Ромарио вкарва едва 4 гола до Коледа, а каталунците са разбити с 0:5 от Реал Мадрид. Когато Ромарио си тръгва за Бразилия за празниците по Коледа, Йохан Кройф му казва, че докато е там може да си потърси и нов отбор. И Ромарио си намира - този на Фламенго, който е подпомаган от местните власти и нефтена компания в Рио.

Всичко започва добре, но след първите караници с треньора Вандерлей Люксембурго, някой трябва да напусне отбора и това е... наставникът. Люксембурго е считан за един от най-добрите специалисти в Бразилия със спечелените си пет титли.

След това идва и проблема на Ромарио с едно от най-големите имена в бразилския футбол - Марио Загало. Бившият световен шампион като футболист и треньор е наставник на националния отбор през 1998 година, и решава да не вземе Ромарио на Мондиал 1998 във Франция, заради контузия. Тогава Бразилия губи на финала от домакините (0:3), а Ромарио твърди, че травмата му е била лека и той е щял да бъде готов за първите мачове в групата. Дори според Ромарио решението на Загало било политическо продиктувано от лични причини.

Година по-късно в отбора на Фламенго вдигат ръце от Ромарио и той напуска клуба. Ромарио решава, че ще си отмъсти по най-добрия начин и отива във врага и негов първи клуб - Вашку да Гама. Там заформя страховит тандем с Едмундо - познат като Животното. Страховития дует е не само на терена, но и извън него. Тогава Ромарио става много известен със смешните карикатури на бившите си треньори като Загало. Тези карикатури са изложени не къде да е, ами в тоалетната на заведението на бразилеца.

Тогава Ромарио дори се прицелва в участие на Мондиал 2002, когато е на 36 години, но не спира да бележи в бразилското първенство. Три години по-късно той представяше Бразилия на световното по плажен футбол. Няколко пъти ходи до Саудитска Арабия, Австралия и дори САЩ, където търсеше своя гол номер 1000. Това се случи през 2009 година в тима на Вашко да Гама.

Така приключи кариерата си на футболист, една личност, която никога не се е разбирала перфектно със своите наставници.

Но интересните неща в живота на Ромарио не приключват с футбола. Година по-късно той решава, че ще влиза в политиката. Така един от най-недипломатичните играчи става политик.

Сега на 57 години Ромарио си остава опасен нападател, какъвто винаги е бил, но този път теренът е различен.