Диян Николов и Цънцарова се надцакват с посолства

"Възраждане" ще издигне свой кандидат за председател на СОС

Политика
08:50 - 09 Ноември 2023
2492
Диян Николов и Цънцарова се надцакват с посолства

Столичният общински съвет (СОС) е малкият парламент и там имаме нужда от силна група, така че за мен е отговорност да създам такава група. Ние влизаме там с ясната цел след четири години отново да се кандидатирам за кмет на София и този път да успеем да спечелим“. Това каза пред bTV Деян Николов, който беше кандидат за кмет на столицата от „Възраждане“.

По думите му е имало силна медийна атака срещу „Възраждане“, каквато не е имало срещу никой друг, и по този начин партията е загубила гласове. Тази атака идвала от американското посолство: "Откакто имаме нов посланик, нещата са доста по-динамични. Той се справя по-добре от стария, съответно контролира много по-здраво това, което се случва". 

"Така го казвате като тънък познавач. Да не кажете, че и вие ходите в посолството", провокира го водещият Златимир Йочев.

"Не, не ходя в посолството. Не знам дали вие ходите. А на вашите шефове обаждат ли се", отвърна Николов. 

"Нямам никаква представа", каза Йочев.

"Аз ще ги питам. Поне стария ви шеф", закани се Николов.

В разговора се намеси и Мария Цънцарова: "Г-н Николов, аз не мога да схвана пътя на вашата мисъл. Как посолството ви е виновно за по-слабите резултати". 

Николов обвини журналистите и анализаторите, че са наясно кои формации у нас са нечии проекти, но не го признават в ефир. 

"Кои са тези журналисти, г-н Николов", настоя Цънцарова. 

"Много приятно се правите на разсеяни, но извън ефир разговорите се водят по друг начин. С вас конкретно не казвам, с журналистическата гилдия", заяви представителят на "Възраждане". 

"Благодаря за това. Защото гилдията има лица, има имена, така да слагате мисли и думи в устите на колеги не е много културно", направи забележка водещата.

Деян Николов заяви, че "Възраждане" ще издигне свой кандидат за председател на СОС.