ДКК иска Кьовеши да разследва Караганева

Папката с нарушенията била пратена и на Радев, и на Стефан Янев, и в ДАНС

Политика
15:47 - 01 Декември 2021
2223
ДКК иска Кьовеши да разследва Караганева

Изпълнителният директор и член на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания Рая Каназирева ще сезира Европейската прокуратура за решенията, взети еднолично от Ваня Караганева в качеството ѝ на изпълнителен директор. Това съобщи самата Каназирева, след като от компанията дадоха възможност на журналисти да видят документите, подписани от Караганева.

"Тази папка е в президентството, при премиера, в ДАНС и в прокуратурата! Не знам вече кой да информирам, честно казано! Видях, че може да се информира и да се пусне до Лаура Кьовеши. Смятам тази папка да отиде и до Европейската прокуратура.

На 29-ти ноември в състав от трима членове Съвета на директорите освободи Ваня Караганева като изпълнителен директор на компанията, а това провокира острата реакция на Министерството на икономиката и министър Даниела Везиева от своя страна поиска оставките на тримата членове на съвета, подписали решението.

Според Рая Каназирева министър Везиева не е добре информирана и ще промени мнението си, когато се запознае с документите. Самата Караганева излезе с изявление, че не е допуснала нито едно нарушение и че все още е директор на ДКК.