DMS Бойко Рашков – да съберем пари за тока на милиционер №1

Коментар
22:46 - 31 Януари 2022
18052
DMS Бойко Рашков – да съберем пари за тока на милиционер №1

Благодарен съм на генетичната лотария, надарила ме с тежък дюстабан на надлъжния свод. Иначе като нищо щях да запиша някоя елитна специалност във ВИПОНД-МВР и с мощната правна диплома от „Симеоново“ да разцъфтя неудържимо в обществен план. И да се подредя в пантеона на Бойко Рашков, Алексей Петров, Цветан Цветанов, Емил Кюлев, Богомил Бонев. Все милиционери от кариерата, които тази зима ще го закъсат сериозно, ако Кирил Петков не побърза с енергийните компенсаторки за декември и януари. Защото няма да могат да си платят тока и парнотто.

Че има ли у нас кадър на родната милиция, който да не притежава двуцифрен брой недвижимости? Един сключил изгоден предбрачен договор с жена си, втори взел пари от дащните тъстове, на трети се споминал вторият братовчед на прабаба му в Мозамбик. А по света смятат за най-големи баровци ченгетата от ОАЕ, защото автопаркът им се състои от „Бентли Континентал“, „Порше Панамера“, че даже е имат и „Астън Мартин Уан“, дето в целия свят има произведени 77 бройки. Дребни аматьори.

Няма да се занимавам и аз да броя клозетите на Бойко Рашков в „Лозенец“, плочките в Несебър и морените на „Витоша“. По-интересна обаче ми е тенденцията представителите на най-малограмотната, малоимотна и скотски идеологизирана част от властовия ресурс на НРБ днес да не могат да си изброят апартаментите и банковите сметки. Знам, че получават по някой лев  отгоре за банички и топли чорапи, ама това минава всякакви граници на приличието.

Всъщност милиционерите имат печалната слава на най-крадливата прослойка в безметежното битие на зрелия социализъм от десетилетия. Та нима прототипът на героя-измамник на Тодор Колев от „Опасен чар” не е майор от Кърджали? Старшини отвличат прасета от местните ТКЗС-та, милиционери организират и първата официално регистрирана у нас Организирана престъпна група - за кражба на автоматични перални „Перла”.

Да, в годините на Народната република престъпленията на униформените водят основно до смях с кокошкарството си, но го има заложен и генезисът на мафиотските империи на Прехода. Убийства, злоупотреба с шестцифрени суми и блудства с малолетни също не са табу за овластените мижитурки с пагони. За да се стигне до дните на триумф на Златко Баретата,  Братя Галеви и подобните им.

"МВР ООД" e популярен медиен каламбур, който излиза в пространството при всеки корупционен скандал в силовото министерство и при всеки доказан или не пример за обвързаност с организираната престъпност.  Щом полицията/милицията е корпорация, кой е мажоритарният собственик, защо налива капитали в неработещо предприятие и защо никога не се търси сметка на управлението за резултатите?

Защото МВР всъщност си работи перфектно. Точно толкова, колкото е необходимо на партията – майка. Била тя СДС при Бонев, ГЕРБ при Цветанов или Промяната при Рашков. Съмнителните се подслушват, неудобните се опраскват, по-тъпите, дето  обикалят площадите, ядат и бой. А верните служители, като във всяко ООД, получават тлъсти бонуси. Толкова тлъсти, че да се чудят как да им платят тока.