Днес е най-депресивният ден в годината

Актуални новини
14:35 - 18 Януари 2021
2141
Днес е най-депресивният ден в годината

Третият понеделник на януари се смята за особено опасен ден. Той се нарича „син понеделник“ и е приет за най-депресивният ден в годината. 

Според изследванията около третия понеделник от новата година повечето хора започват да мислят за предизвикателствата, пред които ще се изправят тази година. По това време много хора също започват да си спомнят колко страхотно е било по празниците и усещат, че не искат да се връщат обратно към работата и рутината. 

Втората причина са финансовите проблеми след празниците. 

Тревогата за парите винаги е много силна, защото никой не иска да навлиза в дългове. Трудно е и за тези, които пазят фигурата си, защото след празниците често натрупваме излишни килограми. Според статистически проучвания точно в „синия понеделник“ хората купуват лекарства по-често, а запитванията за отслабване в търсачките са забележимо по-чести.

Най-важното правило за всички хора, без изключение, е да не мислят за миналото. 

Това важи особено за тези, които често се притесняват за дреболии. В средата на януари обикновено е по-добре да не си спомняте лошото. Ако ви атакува подтиснатост на 18-и януари, по-добре направете нещо приятно - хоби или разговор с близките.

Най-добре е в този понеделник да не се преуморявате. Първо, прекомерната работа оказва негативно влияние върху настроението. В състояние на умора всеки човек частично губи способността да мисли оптимистично. Нещо повече, на 18-и януари се очаква смущение в магнитосферата, което може да се развие в пълноценна магнитна буря. Това значително ще влоши ситуацията. В такава среда работата ще стане още по-трудна. Днес почивайте, доколкото е възможно.