Днешният протест: Държавата е в ремонт (СНИМКИ)

Народът опита да затапи и морето, но не му беше позволено

Новини
21:35 - 31 Юли 2020
5153
Днешният протест: Държавата е в ремонт (СНИМКИ)

Поредният протест - ден 23, протече по план, спокойно и без големи проблеми. Изключвайки инцидентите по-рано през деня - с агресивния пиар на Десислава Иванчева Петър Кърджилов сутринта и арестуваният на "Орлов мост" привечер, други грижи за полицията нямаше.  

В София отново беше най-голямата активност, където хиляди излязоха на протест на жълтите павета и около триъгълника на властта. Исканията за оставка на кабинета на Бойко Борисов продължиха, както и различните оригинални хрумвания за плакати и шаржове. Плажуването отново беше традиционно, както е в последните дни.

"Държавата е в ремонт - 111 000 кв.км", беше един от оригиналните плакати.

Три групи на площада: “до болка познати” стари муцуни, които искат власт, платени провокатори, млади за промяна - техните разумни искания трябва да бъдат уважени", сподели вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

В София отпор от страна на протестиращите срещнаха представители на Столичната община, които рано сутринта в петък разговаряха с тях да пуснат движението на градския транспорт поне в пиковите часове. Хората от блокадата категорично отказаха на шефа на общинската аварийна дирекция Красимир Димитров. Той опитал да ги убеди да пуснат поне линиите, които се движат по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви”.

Стотици протестиращи от града и региона се включиха в колоната, която се отправи снощи към магистралата край Стара Загора. Днес полицията осуети опита за блокада на магистрала "Тракия".

След емблематичния Орлов мост в столицата протестът се амбицира да затапи и морето. За петък привечер бе насрочена блокада на магистралата край Стара Загора - в 19:00 часа, когато най-вече работещите млади хора от големите градове се отправят към морето за уикенда.

Снимки: Агнес Методиева