До 2 месеца БСП си избира ново ръководство в София и Бургас

Политика
15:56 - 25 Февруари 2024
2101
До 2 месеца БСП си избира ново ръководство в София и Бургас

БСП ще проведе пълен отчетно-изборен цикъл в София и Бургас. Това трябва да се случи в двумесечен срок. Това е решил Националният съвет на БСП по-рано днес.

Така социалистите ще сменят ръководствата на структурите си в двата областни града по-малко от два месеца преди Европейските избори.

По-рано днес лидерът на БСП в София Иван Таков заяви, че заседанието не е имало кворум, т.е не може да се вземат легитимни решения. Според него, ако решенията бъдат приети за легитимни, това би било саботаж на местните избори и на цялата партия.

Нинова отрече да не е имало кворум, а обясни, че някои специалисти от страната са закъснели. И дори разказа за дама, която три пъти е говорила на микрофона, но накрая помолила да не я броят за присъстваща. 

Пленумът се събра в 11,00 часа днес, за да реши съдбата на общинските съветници на левицата в София. Националното ръководство на БСП свали доверието си от тях, след като те дадоха подкрепата си за кандидата на ПП-ДБ-СС за избор на председател на Столичния общински съвет. 

Липса на морал, национално предателство, разделяне на порциите в държавата, лобизъм в полза на частни интереси, узаконяване на корупцията - това е оценката на Националния съвет на БСП за деветте месеца работа на кабинета "Денков/Габриел".

БСП ще подкрепи Никола Шмит от Люксембург за председател на Европейската комисия. Той е номинацията на Партията на европейските социалисти, а към момента е еврокомисар по заетостта и социалните права. Той бе единственият кандидат по време на вътрешните номинации.

През следващия мандат в ЕП от БСП ще настояват за създаването на агенция по изкуствения интелект, която да в базирана в България.

Приели са и проект на платформа за Европейските избори през юни, като през следващите дни тя ще бъде изпратена на структурите.