До 6 години затвор грозят Хазим от Айтос, потрошил 3 момчета

18-годишният младеж е задържан за 24 часа, след което е освободен

Топ
13:45 - 04 Септември 2024
1202
До 6 години затвор грозят Хазим от Айтос, потрошил 3 момчета

18-годишният Хазим С. от Айтос, който е заподозрян в нанасянето на побой над няколко непълнолетни деца, е с работно обвинение по чл. 129, ал. 2 от Наказателния кодекс (НК), по което го грози до 6 години затвор. Той ще бъде привлечен като обвиняем, когато се направи медицинската експертиза и на тримата пострадали.

Хазим С. известно време живял в чужбина със семейството си – в Люксембург и Белгия. Отскоро се прибрал в Айтос. Според негови съграждани създавал известни проблеми, но до този момент не се е случило нищо толкова сериозно. Срещу него имало подадена една жалба за извършено противообществено деяние като непълнолетен в РУ Айтос, показа проверка на Флагман.бг.

По досъдебното производство Хазим е дал обяснения, че нанесеният побой е заради предхождащ конфликт между пострадалите и майката му. Все още обаче нямало достатъчно доказателства в тази посока, освен показанията на самата майка, която твърди, че е обиждана.

От прокуратурата гарантират, че по делото се работи с приоритет с оглед на трите пострадали лица, които са непълнолетни. Очаква експертно становище за травмите им. Ако бъде доказана повече от една средна телесна повреда, Хазим ще има сериозни проблеми, но ако се установи лека телесна повреда, ще се размине само с глоба.

Близките на пострадалите обаче твърдят, че Хазим се опитвал да заплашва свидетели на инцидента от 27 август. Стоял пред домовете им в автомобил и ги наблюдавал, за да ги стресира.

Инцидентът стана на 27 август, около 21:30 часа. Тогава 15-годишните момчета са атакувани от Хазим. Пострадалите твърдят, че не са го познавали. Хазим им е нанесъл побой, след което едно от момчетата е със счупен нос, друго – с фрактура на челюстта, а трето – с мозъчно сътресение.

18-годишният младеж е задържан за срок от 24 часа, след което е освободен. След предявяването на обвинението ще се прецени дали е нужна постоянна мярка „задържане под стража“.