До 6 години затвор очакват полицая, спипан с дрога в Кюстендил

Общество
16:48 - 25 Януари 2023
1989
До 6 години затвор очакват полицая, спипан с дрога в Кюстендил

До 6 години затвор очакват полицая, спипан с дрога в Кюстендил.

Във връзка със случая по време на проведената специализирана полицейска операция за противодействие на криминалната престъпност и контрол на пътното движение, беше проведен брифинг на ръководството на ОД на МВР – Кюстендил и Районна прокуратура – Кюстендил. По време на брифинга стана ясно, че в хода на операцията е спрян за проверка лек автомобил, управляван от 32-годишен мъж от Кюстендил. Той е отказал да му бъде направен тест за употреба на наркотични вещества и алкохол.

"По време на проверката е установен, че е служител на МВР в столична структура. Колегите извикват дежурен следовател, за продължаване на проверката“, каза директорът на ОДМВР – Кюстендил,  старши комисар Тодор Петров.  

Говорителят на Районна прокуратура – Кюстендил Галина Димитрова уточни, че по време на проверката е установено, че служителят на МВР държи наркотични вещества. Извършени са действия по претърсване и изземване в лекия автомобил, управляван от мъжа. Намерени са пет обекта, три от тях, след извършване на полеви наркотест, реагират на марихуана и метаамфетамини. След тези процесуално-следвани действия, са извършени действия в жилището, обитавано от служителя на МВР- Там също е намерено количество марихуана, открити са електронна везна и мелница. Започнато е досъдебно производство, дадени са и съответните указания от страна на прокуратура. Лицето е задържано за 24 часа по закона за МВР, материалите са изпратени в Районна прокуратура и са внесени в Районен съд – Кюстендил за одобрение.