До часове освобождават журналиста Димитър Стоянов от ареста

Крими
19:01 - 23 Април 2024
3169
До часове освобождават журналиста Димитър Стоянов от ареста

Софийският районен потвърди заповедта за арест на журналиста Димитър Стоянов. Очаква се той да бъде освободен до часове.

Стоянов бе задържан вчера, след като служител на НАП подал сигнал в полицията, че журналистът го е заплашил с пистолет. Димитър Стоянов беше доведен от Пето районно управление в СРС с белезници. Защитата поиска заповедта за задържане да бъде отменена.

Димитър Стоянов, заснет с белезници пред съдебната зала, където се гледаше мярката му

В съдебната зала Димитър Стоянов разказа собствената си версия за случилото се. По думите му той е бил нападнат около 17 часа вчера без причина от непознат мъж. Първо с обидни думи, а след това опитал да удари журналиста. Ситуацията ескалирала, когато мъжът, който се оказал служител на НАП, проявил агресия към съпругата на Димитър Стоянов. Тогава той извадил законно притежавания си пистолет и отправил предупреждение. В залата стана ясно, че на Стоянов са направени тестове за наркотици и алкохол, които са отрицателни. На данъчния служител такива тестове не са били направени.

От прокуратурата твърдят, че има данни , че Стоянов е хвърлил предмет по служителя на НАП, след това е имало размяна на удари. Малко след това е бил изваден пистолетът.

Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов също реагира на случилото се. В позиция, изпратена до медиите той призовава за нулева толерантност към агресията и призовава случая да не се политизира. Спецов заявява, че стои твърдо зад служителите си и напомня, че дейността на агенцията е част от националната сигурност и недопустимо служителите й да стават обект на заплахи.