До €5000 глоба в Германия за ходене без маска

Общество
16:16 - 27 Април 2020
4677
До €5000 глоба в Германия за ходене без маска

На територията на 15 от 16 федерални щата на Германия от 27 април е въведено задължително носене на маски на обществени места и транспорт. Неспазването на това правило ще доведе до глоба до 5 хиляди евро.

Необходимостта от носене на маски за лице се простира до региони като Бавария, Берлин, Хесен, Долна Саксония, Баден-Вюртемберг, Бранденбург, Мекленбург-Передня Померания, Бремен, Саарланд, Саксония, Тюрингия, Северен Рейн-Вестфалия, Рейнланд-Пфалц, Саксония-Анхалт , съобщава РИА Новости.

Отбелязва се, че в германския щат Шлезвиг-Холщайн това задължение влиза в сила на 29 април. Подчертава се също, че като алтернатива на медицинските маски могат да се използват различни шалове, които покриват областта на носа и устата.

По-рано този днес беше съобщено, че германското правителство очаква 6,3% спад на националния БВП през 2020 г. в сравнение с година по-рано поради последиците от пандемията на коронавирус. Очакваше се федералните и регионалните правителства да решат на 6 май дали ще има допълнителни стъпки за смекчаване на ограничителните мерки в страната.

Според най-новите данни на портала на Worldometer, във Федерална република Германия са регистрирани над 157,7 хиляди случая на коронавирусна инфекция, докато 5 976 пациенти са починали, а 114,5 хиляди са се възстановили.