Доайенът на новия парламент: Вярвам в младите

Желанието за промяна е началото, но тя ще е трудно, каза в приветственото си слово д-р Кирилов

Политика
09:03 - 03 Декември 2021
4066
Доайенът на новия парламент: Вярвам в младите

Днес сме свидетели на необикновена ситуация - липса на доверие в институциите и политическата система. В обществото няма усещане за справедливост и законност, а бедността засяга все повече слоеве на обществото. 2 милиона съграждани, млади хора, студенти, специалисти в отделни области, са вън от България. 

Много съм радостен да видя толкова млади хора в състава на новия парламент. Вярвам в тях, защото носят нов поглед, идеи, енергия, свои цели, идеали и очаквания. Така доайнеът на 47-ия парламент д-р Силви Кирилов (ИТН) се обърна в приветственото си слово към новите законотворци.

На тях искам да напомня думите на двама велики мислители: 

За свободата. „Свободата не е да правиш, каквото искаш, а да не правиш това, което не искаш. И за истината – истината първоначално е отричана от всички, после е допускана за възможна от част от хората и накрая е приета от всички, защото е истина“, каза още той.

Кирилов призова новите депутати да загърбят всичките си различия, в името на националните интереси. И да си спомнят, че желанието за промяна, дори да е общо, прави нещата възможни, но не и лесни. 

Спазването на обещанията и политическата коректност ще възвърнат доверието на държавността, напомни още той.