ДОБЧЕВ НЕ ПРОЩАВА! Вижте как режисьорът се гаври с Ласкин, Люба Кулезич, Юлиян Вучков, Мирослава Кортенска

Култура
08:30 - 26 Февруари 2021
11690
ДОБЧЕВ НЕ ПРОЩАВА! Вижте как режисьорът се гаври с Ласкин, Люба Кулезич, Юлиян Вучков, Мирослава Кортенска

След като си позволи да обяви студентката си Мария Бакалова, покорила Холивуд с лентата "Борат 2", за лека жена и посредствена актриса, театралният режисьор Иван Добчев си навлече гнева на голяма част от гилдията и зрителите. Той съвсем не за първи се заяжда с известен наш актьор, като през 2009 г. с покойния Иван Ласкин стигат до съд заради статията на Добчев във в. "Култура" "Последно за Ласкиновщината".

Бесен, че шегаджията Иван се избъзиква с липсващата публика по време на постановките на "Сфумато" по време на връчване на наградите "Аскеер", Добчев пише брутална статия за адаша си и всички, които го подкрепят.

Ето как започва епичният текст на Добчев, който кара наред де що има известни личности от Люба Кулезич и Явор Дачков, до Коко Азарян и Теди Москов:

"Понеже „случаят Ласкин“ приласка към себе си вниманието и любвеобилността на до болка познатите борци за „правда и за свобода“ (Люба Кулезич, Мирослава Кортенска, Аве Иванова, Димитър Стайков, наследниците на доносническото предаване „Здравей, България“ и даже на „интелектуалната“ телевизия на Явор Дачков), мисля, че можем да ги „мислим“ като едно Мощно Движение за Подкрепа и Обединение на Наглостта. След като и гуруто на всякакви светски мероприятия Гого Лозанов снизходително е лансирал бияча Ласкин за „шегаджия“, очаквам към Движението да разпери феноменалните си ръчища и орелът на популизма Юлиян Вучков...

На цялото излияние на режисьора може да се насладите в това факсимиле:

Статията препечатваме от архива на в. "Култура"