Добра новина! 62-ма души са излекуваните от COVID-19 в България

Целият свят е пламнал и трябва да проявим особена позиция, заяви ген. Мутафчийски

Общество
09:53 - 11 Април 2020
2855
Добра новина! 62-ма души са излекуваните от COVID-19 в България

13 са новите случаи на COVID-19, потвърдени у нас. Това стана ясно тази сутрин, по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.  За изминалото денонощие са регистрирани общо 24 положителни проби. С тях потвърдените случаи на коронавирусна инфекция в България стават 648. От тях 62-ма са излекувани и изписани от лечебни заведения, като средната им възраст е 48 г.

В момента се провеждат няколко акции по тестване на медици от общински болници. Предстои да бъдат тествани и доброволци, служители на общинска полиция и други групи.

Ген. Мутафчийски съобщи, че в момента се провежда най-мащабната акция по изследване на медицински персонал и доброволци. Той повтори тезата си, че противоепидемиологичните мерки не бива да се отхлабват.

„Едно от много неприятните неща, които може да си причиним – дълго време хора се лишаваха от много неща и спазваха карантина и сега заради една малка част от населението може да се промени целия модел. Целият свят е пламнал и трябва да проявим особена позиция“, каза той.