Добра новина: Джошуа - Пулев може да се състои през юли

Спорт
22:35 - 30 Април 2020
2267
Добра новина: Джошуа - Пулев може да се състои през юли

Британската боксова федерация (BBBC) изрази надежда, че правителството ще свали рестрикциите от бойния спорт през юли, като това би могло да означава, че срещата между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев за поясите на британеца би могла да се състои съвсем скоро.

Боксът е преустановен на “Острова“ от март насам, но от BBBC са в постоянни преговори с държавни власти, за да измислят вариант, при който съревнованията да продължат.

Очевидно преговорите вървят добре, като, според Sky Sports, правителството е готово да се съгласи на боксови вечери с до 5 двубоя, задължителна карантина преди самите срещи, но при провеждане на закрити врати.

Една доста сериозна част от приходите в бокса идват от продажбата на билети за мачовете, макар през годините най-солидните хонорари да идва от телевизионните права. Навлизането на стрийминг платформите отваря още една възможност за печалба в този вид състезания, тъй като pay-per-view системата достига до много по-голям брой зрители.

Надяваме се на добри новини за Кобрата, за да може все пак да получи своя шанс за изкупление и най-накрая да се изправи срещу шампиона, за да докаже, че боксьор 1 в света в момента.