Добра новина: Засега няма нови заразени полицаи

Нито една от 50 проби не е дала положителен резултат за коронавируса

Крими
19:24 - 01 Април 2020
3660
Добра новина: Засега няма нови заразени полицаи

Няма положителни проби за коронавируса от изследваните до този момент полицаи в болницата на МВР. Тестовете ще продължат и в следващите дни, докато полицейските служители продължават да арестуват нарушители на заповедта за излизане и събиране в паркове и градинки, съобщава БНР.

Изследването на служители на МВР, които са една от най-рисковите групи, започна вчера. В рамките на деня от близо 50 полицаи, изследвани в МВР болница, нито една проба не се оказа положителна. Близо 800 са издадените актове в цялата страна от патрулите на полицията на хора, които се разхождат в паркове и градини. Всеки един е на стойност 5000 лв.

Около 370 са досъдебните производства у нас заради нарушена карантина. Най-често става дума за хора, които самоволно са напуснали адреса си, въпреки че имат забрана за това. 

От МВР напомнят, че ще продължат с обиколките по парковете. За момента няма сериозни инциденти по пропускателните пунктове на областните градове у нас. От полицията напомнят на хората да носят по няколко попълнени декларации, тъй като е нужно да остават копие на всеки преминат пункт. Служебните бележки от работодател остават в пътуващите, но е по-добре да имат копие и от този документ, ако случайно им бъде поискано.