Добрата новина: Пациент 1 в Италия вече диша самостоятелно

Броят на новозаразените в Ломбардия пада след 2 седмици мор в червената зона

Свят
15:25 - 10 Март 2020
3994
Добрата новина: Пациент 1 в Италия вече диша самостоятелно

Въпреки чудовищните мащаби на епидемията от коронавируса в Италия, от Ботуша вече започнаха да пристигат добрите новини. На фона на това, че една от най-засегнатите общини в страната - Кодоньо, бележи лек спад в броя на новооткритите случаи на COVID-19, пациент "едно" започна да се подобрява и от тази сутрин вече не е на командно дишане. Той бе повече от 10 дни интубиран в една от местните болници. 38-годишният мъж вече диша самостоятелно.  

Властите в Италия съобщават и че се повишава процентът на хората, които са развили антитела към вируса, след като са оздравели. Местните коментират, че драконовските мерки, наложени от правителството на Джузепе Конте, вече дават своите резултати, а Ломбардия започва да вижда светлина в тунела. Сега здравните власти се опитват да овладеят положението в Бергамо и Милано, след като броят на тежко болните в Лоди започна да пада в последните 24 часа.

А жертването на Ломбардия вероятно е спасило останалата част от страната - точно, както се случи с китайската провинция Хубей.