ДОБРЕ ДОШЛИ: Опънаха червен килим за новите депутати

Политика
08:17 - 15 Април 2021
1499
ДОБРЕ ДОШЛИ: Опънаха червен килим за новите депутати

Червен килим бе опънат пред историческата сграда на входа на Народното събрание за старта на новия 45-и парламент. Повече от час преди първото заседание парламентът вече е пълен. Пред сградата има протестиращи. 

Новото Народно събрание започва работа в старата си сграда, затова няма стаи за парламентарните групи и най-нетърпеливите депутати се разхождат из кулоарите или са в парламентарния бюфет и или пленарната зала.

Снимка: Агнес Методиева

Всеки от тях на влизане получава новата си депутатска карта и папка с упътвания за функционирането на парламента и сградата, които са особено полезни за новобранците.

В старата сграда на Народното събрание от няколко дни тече трескава подготовка, тъй като голяма част от техниката е демонтирана и преместена в новата сграда в бившия партиен дом. Затова ще се наложи народните представители да гласуват с вдигане на ръка.

Коалицията ГЕРБ-СДС е със 75 места, "Има такъв народ" - 51, "БСП за България" - 43, ДПС - 30, "Демократична България" - 27, "Изправи се! Мутри вън!" - 14. Сред 240-те депутати има 117 нови имена.