Добрев за делото срещу Борисов: Внесли са го в грешния съд и не са платили таксата

Политика
11:34 - 30 Август 2022
3314
Добрев за делото срещу Борисов: Внесли са го в грешния съд и не са платили таксата

Делян Добрев ще бъде свидетел на Бойко Борисов в делото за клевета, заведено от бившия премиер Кирил Петков. Това обяви председателят на ГЕРБ по време на обиколка в Бургас.

"Според мен няма да има дело, защото са го внесли в грешния съд и не са си внесли таксата, те направиха една пушилка. За да влязат в първа новина, Районият съд ще им върне жалбата, защото тя трябва да се внесе в Градския съд, а преди това трябва да внесат 4% такса в размер на 20 000 лева. Като са мъже и искат да съдят, плащаш си таксата, отиваш и внасяш жалба. Но не това им е целта. Тяхната цел беше да влязат първа новина. Кризисен пиар на техните пиари и видяхте, че им се получи, Същия ден никой не каза тези защо за купиували от "Газпром" на 28% по-висока цена, а казаха има дело на Кирил срещу Бойко", коментира Делян Добрев.

"Каня Асен Василев на публичен дебат. Каня и Кирил Петков. Нямам проблем да е двама срещу един - да сметнем цените и да докажем, че има 28%, които ние надплащаме. Купува се от румънския "Газпром", който е собственост на швейцарския "Газпром", който е собственост на руския "Газпром", обясни Добрев.